Curs introductiv de croitorie și upcycling

18:30 Tue. /

Nod makerspace, Splaiul Unirii 160, Bucharest, Romania

Pentru că știm că nimic nu se compară cu bucuria de a folosi un obiect creat de tine special pentru nevoile tale, la Nod deprindem abilități și tehnici noi în croitorie. Reîncepem cursul introductiv în croitorie și proiecte upcycled, pentru că vrem să învățăm că mai întâi e bine să reciclăm, reparăm și abia apoi să cumpărăm produse noi.

Scopul cursului este deprinderea de abilități noi care să ne ajute să transformăm articole vestimentare pe care nu le mai purtăm în produse noi, să creăm articole și tipare de la zero și să reparăm hainele de care ne-am atașat și pe care vrem să le mai purtăm, pentru că știm că e bine ca mai întâi să reciclăm, reparăm și abia apoi să cumpărăm produse noi.

Cursul durează patru săptămâni și este format din patru module a câte patru ore fiecare. Ne vom familiariza cu utilizarea mașinii de cusut casnică, mașina de surfilat și mașina de brodat. Vom învăța să coasem drept, curb, tiv ascuns, să aplicăm buzunare și fermoare ascunse, finisări ușoare etc. Pentru că vrem să avem o abordare prietenoasă cu mediul, încercăm să prelungim viața hainelor într-un mod creativ. Ultimul modul al cursului propune experiența lucrului în echipă pentru un proiect caritabil, și anume jucărie educativă pentru copii de la grădinița din satul Buiești, Județul Ialomița. Piesele din care va fi creată și asamblată jucăria îi vor familiariza pe cei mici cu o multitudine de texturi și prinderi.

Cursul este creat de Cristina și susținut de Bro Rom Bucuresti -Masini de cusut industriale – reprezentant oficial BROTHER in Romania (http://www.brorom.ro/ sau http://www.cusutsibrodat.ro/) – sponsor unic al atelierului textil de la Nod makerspace. Toate materialele teoretice și practice necesare sunt asigurate de Nod și BROROM (www.cusutsibrodat.ro)

Programul cursului (4 ședințe):

Marți, 27 martie 2018 – de la 18:30-21:30
Marți, 3 aprilie – 18:30-21:30
Marți, 10 aprilie – 18:30-21:30
Marți, 17 aprilie – 18:30-21:30

Număr maxim de participanți: 7

Prețul cursului: 450 lei. Atât suporturile de curs teoretic, cât și materialele de lucru (țesături, mașini de cusut, foarfeci, liniare, hârtii pentru tipare, etc) sunt incluse în preț. Echipa minunată de la Atelierul de Pânză ne donează pentru curs cupoane și alte resturi de materiale textile marca IKEA.

Înscrierea se face prin achitarea integrală a cursului prin transfer bancar.

Studenții beneficiază de o reducere de 10%.
Membrii Nod beneficiază de o reducere de 25%.

Pentru înscriere scrie-ne la cursuri@nodmakerspace.ro.

ARTMAP

You can still attend