Queerama

21:30 Fri. /

ARCUB, Str. Lipscani nr. 84-90, Bucharest, Romania

ACCEPT se alătură ediției din 2018 a festivalului One World Romania în inițiativa „Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „Queerama” din secțiunea „Politicile sexului (LGBTQ)”.
„Se mai poate să schimbi o fată care e lesbiană?” întreabă cu solicitudine un jurnalist de televiziune într-o secvență alb-negru din Anglia secolului trecut. Un film de montaj făcut din bucăți de arhivă montate ritmic și emoționant, Queerama e caleidoscopic, incitant, scandalos, nostalgic și plin de speranță. La aniversarea a 50 de ani de la decriminalizarea relațiilor sexuale între bărbați în Anglia și în Țara Galilor, Daisy Asquith pornește în căutarea semnelor trecutului presărate discret, uneori codat, alteori destul de direct, prin arhivele filmate în ultimii 100 de ani. Rezultatul este un portret emoționant al reprezentării identității gay în cultura britanică, cu toate ororile și deliciile ei – și o călătorie prin întreaga cultură vizuală a ultimelor decenii.

După film, vă invităm la o discuție alături de regizoarea documentarului, Daisy Asquith, și Teodorei Ion-Rotaru, Directoare de Programe, Asociația ACCEPT.

Trailer: https://youtu.be/f0kc9whtVT8
Descriere: http://oneworld.ro/2018/l/ro/queerama-381/

*****

Ediția din acest an a festivalului One World Romania cuprinde 16 secțiuni tematice, proiecții şi evenimente speciale, matinee pentru liceeni, discuții cu publicul după fiecare proiecție, având ca invitați experți și regizori ai filmelor și dezbateri pe diferite teme relevante pentru societatea românească și în strânsă legătură cu selecția de documentare. Programul complet al #OWR11 este disponibil la http://oneworld.ro/2018/l/ro/program.

Experienţa vizionării documentarelor #OWR11 se recomandă tuturor celor care sunt interesaţi de parcursul societăţii actuale. Vă așteptăm la film!

Biletele se pot achiziționa aici: https://eventbook.ro/program/one-world-romania

ARTMAP

You can still attend

SNUR
until Tmrw, Bucharest