One World Romania: Transit Havana/Tranzit Havana

18:00 Fri. /→Sat. 24/03

One World Romania, Austrului 30, Bucharest, Romania

TRANSform se alătură ediției din 2018 a festivalului One World Romania în inițiativa „Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „Tranzit Havana” din secțiunea „Politicile sexului (LGBTQ)”.

Odette, Juani și Malú așteaptă să le vină rândul la operația de afirmare a genului, făcută o dată pe an de chirurgi aduși din Olanda și Belgia de Mariela Castro, militantă pentru educație sexuală și drepturile minorităților sexuale și nepoata lui Fidel Castro. Într-adevăr, Cuba, cunoscută în afară ca un regim represiv, oferă de fapt, pe lângă servicii de sănătate gratuite, psihoterapie, terapie hormonală și chirurgie plastică pentru persoanele transgender. Represiunea nu vine din partea statului, ci din partea acelor forțe sociale care funcționează oriunde, chiar și în țări care aparent au îmbrățișat egalitarismul: biserica, spaima de nou, discriminarea și sărăcia.

Proiecții:
– Vineri, 23 martie, 18:00 – Cinemateca Eforie (Str. Eforie 2)
– Sâmbătă, 24 martie, 21:00 – ARCUB (Str. Lipscani 84-90)

Ambele proiecții vor fi urmate de discuții cu regizorul filmului, Daniel Abma și cu membri ai comunității trans din România.

Trailer: https://youtu.be/Z4CFLjptXtI
Descriere: http://oneworld.ro/2018/l/ro/tranzit-havana-385/

Ediția din acest an cuprinde 16 secțiuni tematice, proiecții şi evenimente speciale, matinee pentru liceeni, discuții cu publicul după fiecare proiecție, având ca invitați experți și regizori ai filmelor și dezbateri pe diferite teme relevante pentru societatea românească și în strânsă legătură cu selecția de documentare. Programul complet al #OWR11 este disponibil la http://oneworld.ro/2018/l/ro/program .
Experienţa vizionării documentarelor #OWR11 se recomandă tuturor celor care sunt interesaţi de parcursul societăţii actuale. Vă așteptăm la film!

ARTMAP

You can still attend