Debate&screening: Asalt la ceruri

16:30 Fri. /→Sat. 24/03

Cinema Elvire Popesco, Bd. Dacia nr.77, Bucharest, Romania

Miliția spirituală și One World Romania vă invită la film.

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania are loc în acest an pe parcursul a 10 zile, în perioada 16 – 25 martie, cu peste 70 de documentare selecţionate care pun în temă contextul drepturilor omului în societatea actuală. One World Romania 11 prezintă în 2018 lumea și realitatea din jurul nostru dintr-o perspectivă istorică – în primul rând, privim asupra trecutului ca să înțelegem mai bine cum ne este influențat prezentul.

Miliţia Spirituală s-a alăturat festivalului în inițiativa „Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „Assalto al cielo” din secțiunea „1968: După 50 de ani”.

Cum poți surprinde din nou anii tinereții? Făcut exclusiv din imagini de arhivă – unele fabuloase și stilizate, altele dure și dificil de privit – și structurat ca o partitură muzicală în trei părți, filmul de montaj al lui Francesco Munzi încearcă să reconstituie așa-zișii „ani de plumb” ai Italiei, un deceniu care în urma protestelor din 1968 a insuflat un spirit optimist și utopic în conflictul neterminat dintre dreapta fascistoidă și stânga italiană, când anarhistă, când idealistă. Intensitatea frustrărilor politice și economice se regăsește în montajul febril și încărcat emoțional al unor filmări deja atinse de patina nostalgiei pentru o tinerețe pierdută.

Trailer: https://youtu.be/6G5QvKsYvco |
Descriere: http://oneworld.ro/2018/l/ro/asalt-la-ceruri-360/
Proiecții: Vineri, 23 martie, 16:30, Elvire Popesco | Sâmbătă, 24 martie, 16:30, ARCUB

Discuția după proiecția de vineri 23 martie va fi moderată de Andrei Rus, co-director One World Romania, iar invitații sunt:
– Ruxandra Ivan, conferențiar la Universitatea din București și membră a asociației „Miliția spirituală” și Claude Karnoouh, antropolog.

Discuția după proiecția de sâmbătă 24 martie va fi moderată de Mona Nicoară, co-selecționer al festivalului și îl va avea ca invitat pe Nic Dobrei, lector la Facultatea de Științe Politice din SNSPA.

Experienţa vizionării documentarelor #OWR11 se recomandă tuturor celor care sunt interesaţi de parcursul societăţii actuale. Vă așteptăm la film!

ARTMAP

You can still attend