Copilărie. One World Romania și GHEPart

15:30 Sat. /

Cinema Elvire Popesco, Bd. Dacia nr.77, Bucharest, Romania

Festivalul pe care îl admiram, al prietenilor de la OWR, ne-a primit și mai aproape. GHEPart a adoptat filmul „Copilărie” din secțiunea „Învăț și dezvăț”.
Ce fel de educație ne dorim pentru copiii noștri? La ce vârstă vrem să-i vedem lansați ireversibil pe traseul competitivității și al acumulării convenționale de cunoștințe? Sunt două dintre întrebările pe care ni le inspiră acest emoționant exercițiu de observație aplicat, vreme de un an, copiilor dintr-o grădiniță daneză Waldorf. La Aurora, copiii nu învață cifre și litere, ci folosesc jocul, prietenia și relația cu natura ca modalități de învățare, în vreme ce țes relații de durată cu colegii lor și cu adulții care îi vor ghida până la intrarea în școală. Fără a pleda explicit pentru un model educațional sau altul, Margreth Olin ne oferă un film încântător despre copilărie ca spațiu privilegiat al libertății și descoperirii și un model de educator pe care veți dori să-l clonați pentru grădinița copilului dumneavoastră.
—————————————————————————————-
Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania are loc în acest an pe parcursul a 10 zile, în perioada 16 – 25 martie. Cinema Elvire Popesco, Eforie, Union și Sala Horia Bernea – Cinema Muzeul Țăranului îşi deschid porţile pentru spectatori, cu peste 70 de documentare selecţionate care pun în temă contextul drepturilor omului în societatea actuală. One World Romania 11 prezintă în 2018 lumea și realitatea din jurul nostru dintr-o perspectivă istorică – în primul rând, privim asupra trecutului ca să înțelegem mai bine cum ne este influențat prezentul.
Ediția din acest an cuprinde 16 secțiuni tematice, proiecții şi evenimente speciale, matinee pentru liceeni, discuții cu publicul după fiecare proiecție, având ca invitați experți și regizori ai filmelor și dezbateri pe diferite teme relevante pentru societate românească și în strânsă legătură cu selecția de documentare. Programul complet al #OWR11 este disponibil la http://oneworld.ro/2018/l/ro/program.

ARTMAP

You can still attend

SNUR
until Tmrw, Bucharest