Bibliotecă Vie LGBTQ – One World Romania 11

14:00 Sun. /

Rezidența BRD Scena9, I.L. Caragiale 32, Bucharest, Romania

Biblioteca vie funcţionează ca o bibliotecă obişnuită – cititorii vin şi împrumută cărţi pentru o perioadă limitată de timp. Însă, în acest caz, cărțile sunt ființe umane şi intră într-un dialog personal cu cititorul. „Cărţile” din biblioteca vie, organizată de ACCEPT la One World Romania 11, sunt oameni din comunitatea LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender şi queer) care se confruntă cu prejudecăţi sau stereotipuri și au poveşti care vor oferi cititorului o experienţă unică de învăţare. Sunt și părinți sau copii ai oamenilor din comunitate.

Biblioteca vie își propune să promoveze respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană, să atragă atenţia asupra diversităţii în toate formele ei și să stimuleze dialogul între oameni. De ce acest dialog? Pentru că de cele mai multe ori diferenţele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse și adesea aceste diferenţe duc la discriminare, suspiciune și respingere.

****
Ediția din acest an a festivalului One World Romania cuprinde 16 secțiuni tematice, proiecții şi evenimente speciale, matinee pentru liceeni, discuții cu publicul după fiecare proiecție, având ca invitați experți și regizori ai filmelor și dezbateri pe diferite teme relevante pentru societatea românească și în strânsă legătură cu selecția de documentare. Programul complet al #OWR11 este disponibil la http://oneworld.ro/2018/l/ro/program .

ARTMAP

You can still attend