90

19:00 Sat. /

MACAZ - Bar Teatru Coop., Moșilor 106, Bucharest, Romania

Cinci actrițe și actori preocupați de teatru politic și istorie recentă (Alexandru Fifea, Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban) împreună cu regizorul David Schwartz, își propun să investigheze și să reevalueze perioada post-socialistă, pornind de la amintiri personale și istorii de familie.

Spectacolul ’90 este rezultatul unui demers de rememorare și teatralizare a multiplelor experiențe și întâmplări de familie, pendulând între implicare emoțională și distanțare critică. Prin intermediul a cinci povești de familie, urmărim reconfigurarea radicală a societății românești – de la rescrierea în cheie anticomunistă a biografiilor elitei intelectuale și academice la privatizarea locuințelor; de la mirajul și dezamăgirea aventurilor antreprenoriale, la degradarea vieții muncitorilor și angajaților la stat.

De / cu: Alexandru Fifea, Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban

Scenografia: Irina Gâdiuță
Coregrafia: Paul Dunca
Regia și dramaturgia: David Schwartz
O producție O2G și MACAZ Teatru Coop

►Intrare liberă
Rezervări la https://goo.gl/forms/sM8IbLj0jCaNXO1B3
Pentru informații 0728072362 sau macazcoop@gmail.com◄

Reprezentația face parte din proiectul I.A.R., co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. I.A.R. Istorii Alternative în România este un program artistic și educațional, care își propune dezvoltarea și promovarea unor abordări multiperspectivale, nuanțate și incluzive asupra istoriei locale.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

ARTMAP

You can still attend