Debate&screening: Adunarea

10:30 Sat. /

Cinema Elvire Popesco, Bd. Dacia nr.77, Bucharest, Romania

Miliția spirituală și One World Romania vă invită, din nou, la film.

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania are loc în acest an pe parcursul a 10 zile, în perioada 16 – 25 martie, cu peste 70 de documentare selecţionate care pun în temă contextul drepturilor omului în societatea actuală. One World Romania 11 prezintă în 2018 lumea și realitatea din jurul nostru dintr-o perspectivă istorică – în primul rând, privim asupra trecutului ca să înțelegem mai bine cum ne este influențat prezentul.

Miliţia Spirituală s-a alăturat festivalului în inițiativa „Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „L’Assemblée” din secțiunea „Cultura protestului”.

În lipsa unui „Noaptea ca hoții” național, francezii organizează un „Noaptea ca cetățenii” (Nuit debout). În mai 2016, ca reacție la o controversată lege a muncii aflată în dezbatere în Adunarea Națională, oamenii se adună în Place de la République pentru un exercițiu democratic ce va dura trei luni. În absența unui conducător ales al mișcării, cetățeni din diferite clase sociale organizează dezbateri de durată, încercând să descopere noi forme de organizare și acțiune. Piața devine un spațiu privilegiat al schimbului de idei neviciat de ierarhii, unde oricine a făcut efortul de a părăsi confortul spațiului privat are dreptul să-și exprime opiniile. Otero filmează cu respect și curiozitate acest proces, surprinde momente și sensibilități politice cu tensiuni diferite, lăsând loc pentru îndoială, critică și dezangajare. Unde se termină exercițiul democratic și unde începe utopia? Și cum se topește libertatea de exprimare în demagogie?

Trailer: https://youtu.be/E3B0rXL3eFM | Descriere: http://oneworld.ro/2018/l/ro/adunarea-368/
Proiecții: Sâmbătă, 24 martie, 10:30, Elvire Popesco | Duminică, 25 martie, 11:30, Cinema Muzeul Țăranului Român

Discuția după proiecția de sâmbătă 24 martie va fi moderată de Boglarka Nagy de la Institutul Francez, iar invitații sunt: Andrei Panțu, editor al Revistei Române de Științe Politice și Camil Pârvu, conferențiar la Facultatea de științe politice UB.

Discuția după proiecția de duminică 25 martie va fi moderată de Petra Dobruska, coordonator One World la Școală și îi va avea ca invitați pe Oana Băluță, conferențiar la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării UB, Victoria Stoiciu, coordonator de program la Fundația Friedrich Ebert și Claudiu Crăciun, lector la SNSPA.

Experienţa vizionării documentarelor #OWR11 se recomandă tuturor celor care sunt interesaţi de parcursul societăţii actuale. Vă așteptăm la film!

ARTMAP

You can still attend